0637544390 info@stateracoaching.nl

Wanneer is personal coaching zinvol?

Iedereen loopt op een bepaald moment in zijn leven tegen vraagstukken en problemen aan op het gebied van werk, relatie, gezondheid en persoonlijke ontwikkeling. Soms loop je vast, zijn er conflicten, functioneer je niet zoals je wilt of is je vitaliteit beneden peil geraakt. Er kunnen allerlei redenen zijn om een coach traject te volgen.

Voorbeelden van coachvragen zijn:

  • Hoe vind ik een betere balans tussen privé, werk en eigen ontwikkeling?
  • Hoe kan ik leren ‘nee’ zeggen zonder in een conflict te raken?
  • Hoe kan ik meer zelfvertrouwen, een positiever zelfbeeld ontwikkelen?
  • Hoe kan ik stress voorkomen?
  • Hoe krijg ik een betere relatie met mijn partner/collega/familie?
  • Hoe kan ik zorgen dat ik uitvoering geef aan dingen die ik echt wil en wat houdt mij tegen?

Van coachvraag naar resultaat

Samen gaan we onderzoeken wat precies jouw coachvraag is en wat je wilt bereiken.  Wanneer is het coachtraject voor jou geslaagd?

Mijn uitgangspunt is dat iedereen alle antwoorden in zich heeft. Als coach faciliteer en begeleid ik jou in je leerproces en ontwikkeling.  Een belangrijk onderdeel hierin is het analyseren van je drijfveren, overtuigingen en belemmeringen in je denken en doen. Slechts 5% van ons gedrag is bewust. Door inzicht in je onbewuste patronen te ontwikkelen kom je los van vastgeroeste ideeën en gewoonten en komt er ruimte voor nieuw gedrag.

Veranderingen verlopen in verschillende fasen.  Om tot duurzame resultaten te komen zijn drie belangrijke fasen cruciaal in ieder traject:

  • Zonder doel heb je geen richting. Wat wil je bereiken? Samen gaan we doelgerichte en concrete gedragsintenties formuleren;
  • Je hebt durf nodig om de voorgenomen stappen te gaan uitvoeren. Hoe kun je jezelf voorbereiden op de moeilijke momenten om een terugval in oude, ineffectieve gewoonten te voorkomen?
  • Tenslotte gaat het om doen. Je komt in actie en gaat aan de slag. Hier komt het aan op meten, belonen en doorzetten.

Gedurende het traject wordt het coachdoel regelmatig samen geëvalueerd. Zitten we nog op de goede weg? Zijn er aanpassingen nodig? Doordat je uiteindelijk zelf je doelen stelt en bereikt, je eigen antwoorden vindt, tot nieuwe inzichten en bewustwording komt, kom je weer in balans met jezelf. Met als resultaat een stuk persoonlijke groei waaraan je de rest van je leven plezier beleeft!

Wil je weten wat personal coaching voor jou kan betekenen? Neem contact met mij op en vraag een vrijblijvend oriënterend gesprek aan.

Contact

“Je maakt een stap voorwaarts naar persoonlijke groei, of een stap terug naar veiligheid” – Abraham Maslow