0637544390 info@stateracoaching.nl

Wat betekent Statera?

Statera is Latijn voor ‘’balans’’ en het logo is geïnspireerd op het Yin Yang teken, dat staat voor polariteit, evenwicht en harmonie. Yin en yang zijn geen absolute tegenpolen. Ze kunnen alleen bestaan in relatie tot elkaar en hebben elkaar nodig. In het symbool is dat goed te zien. De S-vorm die de helften scheidt, toont dat beide krachten in elkaar willen opgaan.

Mensen bestaan ook uit yin- en yangenergie. Voor een gezond functioneren is het belangrijk dat yin en yang goed met elkaar samenwerken. Onze gevoelens, gedachten en lichamelijke conditie zijn het resultaat van de wisselwerking tussen deze twee krachten. De balans kan verstoord worden door bijvoorbeeld veranderingen in de omgeving, emotionele druk of een ongezonde levensstijl.

In mijn coaching richt ik mij daarom op heel de mens en geef aandacht aan alle vijf aspecten:

  • Cognitief – ratio, verstand
  • Fysiek – gedrag, doen, lichamelijk
  • Affectief – emoties, gevoel
  • Spiritueel – identiteit, zingeving
  • Context – omgeving, cultuur, systeem

Al deze aspecten zijn nauw met elkaar verbonden, hebben elkaar nodig en beïnvloeden elkaar. Wanneer we bewust putten uit al onze bronnen, dus niet alleen ons kennis en kunde raadplegen, maar ook ons gevoel en intuïtie, zijn hoofd, lichaam, hart en geest in balans en wordt rust ervaren.
Als op het ene niveau iets gebeurt, heeft dat effect op het andere. Ze vormen samen een balans.

Meer weten over mijn werkwijze? klik dan hier

Contact

Lang voordat ik mij met coaching ging bezig houden werd ik al geboeid door het gedrag van mensen. Wat maakt dat mensen doen wat ze doen of juist niet doen? Hoe komt het dat het zo lastig is je gedrag te veranderen, ook al weet je dat het anders moet?

Terugkijkend was het niet toevallig dat ik door mijn interesse in mensen in het HR vak terecht kwam.  Het ontwikkelen van talent en de juiste persoon op de juiste plaats had toen vooral mijn focus. Tegelijkertijd volgde ik diverse communicatie-, NLP- en coachopleidingen (waaronder post bachelor Coach Practitioner).  Het leerde mij veel over de onderliggende drijfveren van menselijk  gedrag, overtuigingen en emoties.

Door een aantal belangrijke keerpunten in mijn leven werd voor mij steeds duidelijker waar mijn passie ligt en heb ik mijn hart gevolgd. Met de oprichting van Statera Coaching heb ik het gevoel mijn bestemming te hebben gevonden.  Het in beweging krijgen van mensen, hen te begeleiden in het (her)vinden van hun eigen kracht, mogelijkheden en potentie is mijn missie.

Coachen is voor mij het mooiste vak van de wereld! Truus Karsten-van Mourik

Coachen doe ik met inzet van mijzelf als instrument, met al mijn kennis, kunde en levenservaring.

Als HR Manager en MT lid ben ik gedurende 15 jaar een klankbord geweest voor directeuren en managers. Ik werd daardoor steeds bewuster van de factoren die een organisatie succesvol maken. Wanneer gaan medewerkers met plezier naar hun werk? Wat motiveert hen nu echt?  Wat maakt een directie/-team effectief of juist niet?

In mijn laatste drie jaar als HR Manager heb ik een intensief verandertraject begeleid, waarin ruimte werd gemaakt ieders expertise en ideeën voor verbeteringen. Dit had direct een positief effect op de betrokkenheid en motivatie van de mensen en dus ook op het verzuim en de cultuur. Deze ervaring, maar vooral ook mijn eigen persoonlijke levenservaring zijn voor mij belangrijke bronnen van inspiratie in mijn gesprekken met mijn cliënten.

Mijn kracht ligt vooral in een combinatie van zakelijkheid en sensitiviteit in mijn denken en doen. De zakelijke kant uit zich in mijn analytisch vermogen, resultaatgerichtheid en organisatiebewustzijn.

Hierdoor kan ik snel de rode draad ontdekken en tot de kern komen. Door mijn intuïtie en sensitiviteit voel ik mensen goed aan, wat hen drijft of juist belemmert. Ik vind het belangrijk een gevoel van verbinding en veiligheid te creëren.  En daarmee een stabiele basis voor een gezonde samenwerking met wederzijds vertrouwen, gelijkwaardigheid en respect.

Reizen is een van mijn grote passies. Nieuwe culturen ontdekken, bijzondere ervaringen opdoen en genieten van ongerepte natuur. Tijdens die reizen vind ik het heerlijk om te fotograferen. De meeste foto’s op deze website zijn dan ook door mijzelf gemaakt. Reizen en fotograferen zijn voor mij de manier om mijn hoofd leeg te maken en tot rust te komen!